Träna volleyboll

februari 15, 2019 Av av Emil

Att träna volleyboll är jättebra för konditionen. Man får bättre blodcirkulation, bättre kondis, sover bättre om natten och får en mycket bra kondis.

Träna volleyboll

Volleyboll är en av världens största bollsporter och man tränar även styrka och får otroligt fina benmuskler. Det finns både vanlig volleyboll och beachvolleyboll som man spelar på sand. Att man förbränner kalorier när man spelar är det ingen tvekan om . Man förbränner hela 300 kalorier om man spelar aktivt i en timmes tid. Under en timmes spelande tar man ungefär 6 000 steg och det gör underverk med både kondition och muskler.

Musklerna i höfter och ben får bra träning och detta medför att knäna blir starka. Fördelen med att spela på sand är att man landar mjukt i nedslaget varje gång. För att bli en riktigt bra volleybollspelare kan man kombinera bollspelet med till exempel styrketräning. Att knäböja är en bra övning som stärker rumpan och låren. Med lite teknik blir man bra på denna övning. Man kan även träna sidosteg med ett gummiband. Bandet skall sitta mellan fötterna och bålen skall vara rak när man gör övningen. Man kan även sitta på en boll och luta sig bakåt så att man ligger med sin rygg på bollen. Detta kallas för boll-crunches. Om man har lust att åka på en volleyboll-resa under sommaren så finns det många fina träningsresor man kan åka på. Det finns många erfarna och duktiga tränare och en av företagen som anordnar dessa resor är Beach camp. Den 3 till 24 februari går det en resa till Sri Lanka och här finns god mat, vackra soluppgångar och jättefina beachvolley-stränder. En magnifik utsikt över Indiska Oceanen finns i bakgrunden när man spelar. Den 13 till 12 maj går kosan till Spanien, närmare bestämt till Sunsation Beach Spring.

Små barn kan också spela

När man är ett litet barn kan det vara lite krångligt att spela volleyboll, men i Älmhult har man löst det problemet och gjort som i Danmark och förenklat volleybollen lite. Det kallas för “Kidsvolley” och kommer ursprungligen från Danmark, och i kids-volleyn “level 1” skall man huvudsakligen lära sig att fånga och kasta bollen. Tack vare denna nya inlärning kan barnen börja redan i åldern 6 år. Man lär sig att kasta bollen över nätet och det andra laget skall fånga upp den. Det är först i “Level 3” som barnen får lära sig de rena slag som  fingerslag och baggerslag.

Små barn kan också spela

Tillsammans är det fem ungdomsledare som jobbar med detta och de är duktiga och sedan de började med denna träningsform har deras förening ökat med 25 procent. Just nu är de en grupp, men förhoppningsvis får de fler halltider av kommunen så det snart kan bli en grupp till. När man tränar volleyboll är det bra att ha kläder som är lätta att röra sig i. Praktiskt taget alla kläder passar till detta som är bekväma, eftersom man skall röra sig mycket. Är det mycket varmt på sommaren skall man naturligtvis klä sig lättare och ett par shorts, korta tights, en tunn t-shirt eller ett linne passar perfekt.